Aktualności Doradcy Smaku

ds4_foto_21_tarta_curry_fot_krystian_szczesny_1839

Doradca Smaku V: Tarta na słono z curry, kiełbasą i pomidorami, odc. 21

Macie ochotę na szybki obiad? To może tarta z curry i kiełbasą? Całe danie wymaga niewiele pracy, a smakuje doskonale! Kruche ciasto nie zawsze musi być w wersji słodkiej, z owocami czy kremem.

Przekonajcie się o tym, jak dobrze całe danie komponuje się z dodatkiem kiełbaski, cebuli w zestawieniu z papryką ostrą i curry Prymat. Starannie przygotowane ciasto jest podstawą tego dania. Nie zapomnijcie, aby ponakłuwać ciasto widelcem zanim włożycie je do piekarnika. Taki zabieg spowoduje, że wypiek podczas pieczenia nie podniesie się i nie przyklei do formy.

Dodajcie kilka łyżek musztardy rosyjskiej Prymat. Dzięki takiemu dodatkowi uzyskacie niepowtarzalny, ostry smak.

Składniki:

400 g mąki pszennej
200 g smalcu
4 żółtka
15 plasterków kiełbasy suchej krakowskiej (lub żywieckiej)
8 cebul
15 pomidorków koktajlowych
Olej rzepakowy (do smażenia + 2 łyżeczki do sosu)
100 g sera twardego typu mozarella
Musztarda rosyjska Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa curry Prymat
Sól morska Prymat

Do ozdoby: kilka liści sałaty

 

Po przepis zapraszam TUTAJ

Komentarze

  • 0
    dscn3070
    Opublikowano

    MonikaW

    pycha pycha pycha
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Andrzej z tego przepisu ciasto jest do piz....... :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    ciasto nie wychodzi, jest sypkie i w ogóle nie połączone :(
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Lipa pies tego naruszył A nie jadł dwa dni 200g smalcu ?

Dodaj komentarz