Aktualności Doradcy Smaku

ds4_foto_18_zemniaki_kabanos_fot_krystian_szczesny_1679

Doradca Smaku V: Ziemniaki zapiekane z kabanosem i papryką, odc. 18

W polskiej kuchni jest taki przysmak, który można jeść zarówno z kotletem schabowym jak i żeberkami. Oczywiście mowa o ziemniakach! Dziś Andrzej Polan zaprezentował je w nieco innym wydaniu i podał z kabanosami. Zaciekawieni?

To bardzo dobrze! Przekonajcie się jak łatwo jest przygotować faszerowane ziemniaki. Wystarczy, że w swojej kuchni macie paprykę, kabanosy, cebulę oraz przyprawę do ziemniaków Prymat – takie zestawienie to prawdziwa uczta smakowa. Aby danie zachęcało pięknymi kolorami, warto dodać świeżą pietruszkę. W połączeniu z papryką będą stanowić dobraną parę.

Faszerowane ziemniaki to doskonały sposób na urozmaicenie klasycznego obiadu. Wasi domownicy będą jedli z apetytem.

 

 

Składniki:

15 średniej wielkości ziemniaków
Krem chrzanowy Smak
1 cebula
1 czerwona papryka
200 g kabanosów
200 g sera twardego dojrzewającego (np. bursztyn, parmezan, gran padana)
1 łyżka majonezu
Pęczek natki pietruszki
Olej rzepakowy do smażenia


Do smaku: Przyprawa do ziemniaków, Gałka muszkatołowa mielona.

 

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

 

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    smaczne ziemniaczki :)
  • 0
    dscn3070
    Opublikowano

    MonikaW

    to chyba najlepszy przepis tego sezonu
  • 0
    sam_5124_fit-800-600
    Opublikowano

    Maridka19

    Same pyszności :)

Dodaj komentarz