Aktualności Doradcy Smaku

dyniowe-placuszki-ze-sliwka

Smaczne oblicza dyni

Dynia - dzieciom najczęściej kojarzy się z zabawą halloweenową, a dorosłym ze smakami dzieciństwa, za którymi nieszczególnie przepadali. Jednak coraz chętniej i śmielej wykorzystujemy dynię w różnych przepisach i odkrywamy ją na nowo.

Pomarańczowy olbrzym to wyjątkowo wszechstronny produkt w kuchni. Trudno znaleźć kogoś, kto nie próbował dyni zarówno w wersji słonej, jak i słodkiego deseru. Najczęściej dodajemy ją do lecza i zup, ale idealnie pasuje też do ciast i koktajli. Smak dyni jest uznawany za dość mdły, dlatego przy jej przyrządzaniu, poza solą i pieprzem, warto sięgnąć po przyprawy korzenne o głębokim, charakterystycznym aromacie, takie jak imbir czy curry.


Jeśli chcecie urozmaicić swoje jesienne menu, to zapraszamy do Wpisu Tygodnia "Dynia w deserach i wytrawnie" autorstwa Mysza75. Znajdziecie tam przepis m.in. na dyniowe leczo z boczniakami, deser mirabelkowo-dyniowy i rogaliki dyniowo-śliwkowe.

 

 Dyniowe leczo z boczniakami autorstwa Mysza75

 

UWAGA!

W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300 punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.

Za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i ''smacznie'', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.

Kryteria wyboru:
• oryginalna tematyka
• zdjęcia wysokiej jakości
• własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
• wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.

Komentarze

  • 0
    img_1886-3
    Opublikowano

    KORAL

    Świetne leczo :) Chociaż nie jadam, to doceniam, pomysł i wykonanie :)

Dodaj komentarz