Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczki – do deserów i do mięs

W tym tygodniu prym wiodą porzeczki. Czarne, białe i czerwone – małe, smaczne kuleczki, które orzeźwiają i pobudzają kubki smakowe. Są owocami, nadającymi się do dań mięsnych oraz deserów. Mają słodko-kwaśny smak, który sprawia, że dania z ich dodatkiem są prawdziwą kulinarną ucztą. O tej porze roku porzeczki są najlepsze, dlatego jeśli macie chwilkę, może skusicie się na przygotowanie domowych dżemów porzeczkowych? Dzięki nim, podczas długich zimowych wieczorów, smaki lata będą na wyciągnięcie ręki.

Pomysłów na kulinarne wykorzystanie porzeczek jest nieskończenie wiele: kompoty, ciasta, galaretki… Coś jeszcze? Oczywiście! Mysza75 proponuje swoje sprawdzone przepisy z użyciem porzeczek. Wykonaj według jej przepisu:

  • Sernik na zimno z porzeczkami
  • Sałatka z porzeczkami i balsamico
  • Kokosowy pleśniak z porzeczkami
  • Porzeczkowo czekoladowy deser
  • Porzeczkowy kurczak z grilla z sosem
  • Tort mocno porzeczkowy

 

UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300 punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i ''smacznie'', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.
Kryteria wyboru:
• oryginalna tematyka
• zdjęcia wysokiej jakości
• własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
• wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.

Jolcia_90 04.07.2016 14:03
uwielbiam porzeczki. Zwykle wykorzystuję je do deserów i koktajli. Z do mięsa nie dodawałam jeszcze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak