Aktualności Doradcy Smaku

chleb-ze-szpinakiem

Szpinak w kuchni niejedno ma imię

Chrupiący, zielony, niesamowicie zdrowy i pyszny. Zapraszamy na kulinarne inspiracje ze szpinakiem w roli głównej!

Szpinak znany był już w VI wieku, jednak dopiero w XIX w. zaczął być uprawiany na większą skalę przez amerykańskich farmerów. Dzisiaj szpinak jest w kuchni niezastąpionym i niezwykle docenionym warzywem, które możemy schrupać w swojej ulubionej formie. 

Jedni uwielbiają przygotowywać z niego pasty kanapkowe, inni dodawać do farszu m.in. do naleśników czy pierogów, ale nie brakuje też takich, którzy dodają go do domowego pieczywa. Bez względu na to, którą opcją wybierzemy – będzie smacznie, zielono i pysznie. Dlatego zapraszamy po kulinarne pomysły ze szpinakiem w roli głównej do Wpisu Tygodnia – „Szpinak - zmora dzieciństwa” autorstwa ZEWA.

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta wg ZEWA

 

UWAGA!


W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300 punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.


Za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i ''smacznie'', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.
Kryteria wyboru:
• oryginalna tematyka
• zdjęcia wysokiej jakości
• własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
• wysoki poziom poprawności językowej


* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz