Aktualności Doradcy Smaku

nowy-doradcasmaku

Kuchnia spod znaku Andrzeja Polana w nowym Doradcy Smaku

Kolejny sezon Doradcy Smaku już od 29 lutego zagości na ekranach. W czwartym sezonie zmieni się szef kuchni – od teraz gotował dla Was będzie Andrzej Polan. Czym jeszcze zaskoczy program w nowej odsłonie?

Co ugotuje Andrzej Polan?

To będzie debiut Andrzeja Polana w roli prowadzącego „Doradcę Smaku”, jednakże większość z Was już go doskonale zna. Wielokrotnie gotował w popularnych programach telewizyjnych, a także jest autorem unikatowej receptury „Mojego przepisu na soczystą karkówkę”.

Kim jest Andrzej Polan i jaką jakość wniesie do czwartego sezonu „Doradcy Smaku”? Ze wszystkich kuchni świata najbardziej ceni sobie naszą rodzimą. Odnajduje w niej prawdziwe bogactwo smaków i kolorów, które rodzą się ze świeżych produktów najwyższej jakości. Leśne skarby w postaci na przykład borowików, wybór doskonałych mięs, ryby, makarony czy różne rodzaje kaszy stanowić będą treściwą podstawę dań, które przygotować możecie dla siebie i rodziny, ale także nie powstydzicie się, podając je przyjaciołom lub komuś, kogo serce dopiero pragniecie podbić. Kuchnia polska będzie jednak jedynie punktem wyjścia i inspiracją, a wiele przepisów prezentowanych w programie odwoływać się będzie do smaków świata. Przeplotą się tutaj nie tylko wpływy europejskie, ale także orientalne. Oglądając nowy sezon, znajdziecie codzienną inspirację i pomysł na zupę, danie główne czy deser. Jak mawia Andrzej Polan – do gotowania należy podchodzić z sercem. To klucz, który wyważa wszystkie drzwi. Jeśli będziecie lubili to, co robicie i wierzyli w kulinarny sukces, to na pewno przyrządzone potrawy będą smakowały. A celem programu jest tak pokazać przepisy, aby każdy mógł przygotować w łatwy sposób zaskakujące i pyszne danie. Wszystko według autorskiego pomysłu Doradcy Smaku, który z prostych produktów tworzy danie wykwintne i pięknie się prezentujące. Jaka jest jeszcze kuchnia Andrzeja Polana?

Nie masz pomysłu – idź na targ!

Jeśli nie wiemy, co ugotować na obiad, przejdźmy się na targ. Tam wśród wystawionych na kramach owoców i warzyw odnajdziemy te najdojrzalsze, które aż zachęcają, by ich spróbować. Taki upatrzony pachnący kalafior, rumiany pomidor czy emanujący świeżą zielenią groszek to dobry początek pomysłu na genialne danie. Zgodnie z taką filozofią Andrzej Polan gotuje także we własnej restauracji „Mała Polana Smaków”. Panuje w niej doskonała organizacja, ale także spokój. Tutaj każdy zna swoje zadania. Polan znany jest z tego, że potrafi perfekcyjnie, bez żadnych krzyków i nerwów zarządzać swoim zespołem. Porządek i organizacja panują także na talerzu. Bez zbędnych kombinacji i przepychu, dania składają się z maksymalnie 3-4 składników, połączonych kreatywnie, lecz w przemyślany sposób.

Mamy nadzieję, że udało nam się Was zachęcić. Koniecznie oglądajcie nową odsłonę „Doradcy Smaku”!

Na pierwszy odcinek zapraszamy już 29 lutego. Program do obejrzenia od poniedziałku do czwartku, o godzinie 20:10 na antenie TVN.

Przeczytaj więcej o Andrzeju Polanie w serwisie DoradcaSmaku.pl.

Komentarze

  • 0
    to4-8
    Opublikowano

    Mniam

    Ostatnio robiłam karkówkę w tej mieszance przypraw, jest na prawdę dobra :)
  • 0
    p41-2
    Opublikowano

    Futka

    Bardzo lubię Andrzeja Polana - cieszę się, że będzie prowadził program :)
  • 0
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    a to niespodzianka - przynajmniej dla mnie :)
  • 0
    dsc_0422
    Opublikowano

    monikaT83

    Jakoś tak.pod skornie czułam,że to będzie Pan Andrzej. Z niecierpliwością czekam na pomysły:)
  • 0
    sam_5124_fit-800-600
    Opublikowano

    Maridka19

    Ja też czekam na nowe odcinki z nowymi pomysłami i inspiracjami :)
  • 0
    img_20150325_114629
    Opublikowano

    ania2610

    A ja właśnie stawiałam na p. Andrzeja w konkursie - tyle, że chyba nie byłam już trzecią osobą ( z trzech pierwszych nagrodzonych)
  • 0
    ania
    Opublikowano

    anka1988

    czekam na odcinki.
  • 0
    309028_107082369407725_478731842_n
    Opublikowano

    Czarnula666

    A ja właśnie wygrałam konkurs :) Ciesze sie jak nie wiem :P Bardzo lubię p.Andrzeja Polana dlatego stawiałam na niego ;) A teraz czekam na przyprawy i odcinki doradcy z panem Andrzejem ;)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Nie sztuka ugotować mając do dyspozycji różne mięsa i przyprawy. Ja muszę stosować lekkostrawna , wysokobiałkowa dietę. Możliwość użycia produktów jest mocno ograniczona. Nie spotkałam jeszcze "doradcy smaku", który gotowałby zgodnie z taką dietą. Ile ja się muszę nagimnastykować, żeby było zgodnie z zasadami i do tego smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza75

    Bardzo lubię pana Polana jak dla mnie strzał w 10 :-) i czekam na nowe odcinki
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    A według mnie jest gorszy od Michela Moran...
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    jest dużo gorszy od P Michela jego głos usypia, a talerz wygląda mało apetycznie
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Tego człowieka nie da się oglądać. Weźcie coś z nim zróbcie. Boczek smażony w głębokim oleju? co to ma być? Albo zapomni czegoś przyprawić i rozwija roladę od nowa. A dzisiaj to nawet łapę poparzył. Dajcie Michela bo brak słów.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Denerwował mnie ten Moran..to jego kaleczenie polskiego mnie wkurzało i dekoncentrowało.Mamy polskich kucharzy.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Dania Pana Polana są prawdopodobnie smakowite, ale prezentacja ich na talerzu jest dramatyczna. Tak zaprezentował by danie nawet kitchen porter. Kogoś denerwowało kaleczenie języka przez Pana Morana, ale tu nie o język chodzi tylko o gotowanie i na końcu pokazanie tego na talerzu. U Morana widać najwyższy profesjonalizm a P. Polan pokazuje taką naszą bylejakość. Dzisiejszy schab z jabłkami (26.07.2016) wyglądał beznadziejnie.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Jest beznadziejny, w każdej potrawie jest olej i to na wiele sposobów. Olej do sałatki, do smażenia, do deseru, niedługo zaproponuje drinka z oleju. Gotuje mało apetycznie i bardzo tłusto, aż się nie dobrze robi bleeee. Dajcie Michela to była klasa sama w sobie.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Co to ma być! Dzisiejszy odcinek 7.09.2016, danie jednogarnkowe- makaron spaghetti. Już na samym początku wrzucił do garnka pomidorki w skórce później wlał tam rosół warzywny z kostką smakową i gotował w tym surowy makaron. Nie chce nawet wiedzieć co zostało z tych pomidorów, domyślam się, że sama skóra! Na koniec wylał to wszystko na płytki talerz. Nie muszę chyba opisywać jak to wyglądało.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Tragedia !!!!! przełączam jak tylko widzę program z jego udziałem już wole oglądać wiadomości w TVPis
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Jest coraz gorzej, na początku Pan Polan był smętny a teraz szaleje z radości. To naprawdę załosne kiedy mówi "szalona ciecierzyca" i turlając cytrynę szczebiocze "turli turli", czy to ma być gotowanie dla przedszkolaków?

Dodaj komentarz