Aktualności Doradcy Smaku

fotolia_48894641_xs

„Boczek i Spółka”, czyli Kuchenne Rewolucje w Jelczu-Laskowicach

Przepych i prawdziwy rozmach, to cechy, które niewątpliwie charakteryzują restaurację o uroczej nazwie „Boczek i Spółka”, zlokalizowaną w dolnośląskim Jelczu-Laskowicach. Oryginalnie urządzone wnętrze, bogata karta dań, której czołową pozycją jest dietetyczna… pizza, to chyba mało. Lokal cierpi na brak gości i pilnie potrzebuje rewolucji.

Z wykształcenia psycholog, z zamiłowania restaurator. Pan Robert postanowił otworzyć własny lokal, ponieważ chciał wykorzystać tam zawodowe doświadczenie. Design lokalu jest inspirowany stylem znanych restauratorów, a w karcie dań znajdziemy głównie włoskie potrawy, takie jak pizze, czy też makarony w różnych wariantach smakowych. Niestety goście chyba nie docenili spójnej i przemyślanej w założeniu Roberta koncepcji prowadzenia restauracji. Lokal świeci pustkami, a znudzony brakiem zajęcia zespół wdaje się we wzajemne utarczki. Zrozpaczony właściciel przyznaje się do porażki nie tylko jako restaurator, ale przede wszystkim jako psycholog. Narzeka, że „nie ma zespołu tylko grupę ludzi” i potrzebuje pomocy znanej restauratorki, która będzie mogła ocenić, czy można z nimi stworzyć restaurację. Czy ,,Kuchenne rewolucje” będą w stanie pomóc Panu Robertowi?

Zapraszamy na zwiastun odcinka.
„Kuchenne Rewolucje" na antenie TVN co czwartek o 20.50. Zaraz potem możecie obejrzeć nowy format "Kuchenne Rewolucje Powroty" na TVNplayer.pl - zobaczcie, jak radzą sobie restauracje, które znacie z poprzednich sezonów.

 

 

Komentarze

Dodaj komentarz