Aby w pełni wydobyć walory smakowe grzybów należy wiedzieć, w jaki sposób je przyprawiać. Natka pietruszki, tymianek i rozmaryn Prymat pozwolą podkreślić ich aromat i sprawią, że dania na bazie grzybów będą jeszcze smaczniejsze.
Sezon na grzybobranie ruszył pełną parą, a co za tym idzie, w naszych kuchniach królują potrawy z dodatkiem grzybów. Chociaż leśne grzyby same w sobie mają bardzo intensywny zapach, to jednak warto dodatkowo go zaakcentować poprzez wybór odpowiednich przypraw. Ważne jest, aby zrezygnować z takich dodatków, które sprawią, że naturalny zapach grzybów nie będzie wyczuwalny.
Tymianek swoim zapachem idealnie nadaje się do przyprawiania leśnych grzybów, ożywiając ich smak. Doskonale sprawdza się też do dań z drobiu, dziczyzny czy potraw z kaczki. Kolejną przyprawę, którą warto mieć w swojej kuchni to rozmaryn. Jego lekko sosnowy aromat rewelacyjnie komponuje się z jagnięciną, cielęciną i wołowiną, a dodatkowo fenomenalnie pomaga wydobyć niesamowity smak grzybów. Warto też pamiętać o suszonej natce pietruszki Prymat, która ma charakter uniwersalny i dobrze harmonizuje z różnymi potrawami, także tymi na bazie grzybów.