Aktualności Doradcy Smaku

45_pizza_bianca

Kulinarne improwizacje z kiełbasą w roli głównej

 

Kiełbasę można uznać za nasze dobro narodowe, coś, czym chwalimy się na zewnątrz. Doskonała w swojej najprostszej postaci jako produkt na każdą okazję, może też stać się elementem bardziej złożonej całości.

 

Kiedy myślimy o przygotowaniu kiełbasy to najczęściej przychodzi nam do głowy grill, jednak kiełbasa może być bazą do przygotowania nawet najbardziej finezyjnych potraw, wręcz ekskluzywnych smakowych kompozycji. Łącząc tradycję z nowoczesnością może stanowić inspirację dla różnorodnych form kulinarnych. Mając do dyspozycji kiełbasę wysokiej jakości przygotowaną według unikatowych receptur i wyrazistą w smaku możemy wyczarować naprawdę imponujące potrawy i zaskoczyć naszych gości.

 

 

Jeśli brakuje nam pomysłów, warto skorzystać z dostępnych w sieci przepisów. Firma Madej Wróbel, chcąc zainspirować Polaków do tworzenia ciekawych, niejednokrotnie mało standardowych dań z kiełbasy przygotowała cykl niezwykłych przepisów. „1000 improwizacji z kiełbasy” to propozycje dań, które można „wyczarować” z kiełbasy. Pizza bianca z gruszką i kiełbasą suchą z szynki, grillowana kiełbasa z pieca z tapenadą czy… wytrawny torcik z kiełbasy sołtysa i kaszanki to tylko niektóre z nich. Co ciekawe przepisy poza tradycyjną, opisową formą mają również swoje „filmowe” odsłony. Krótkie instruktaże zostały nakręcone metodą poklatkową, zachowując elegancką i smaczną konwencję. Filmy, które pokazują krok po kroku przygotowanie dań na pewno ułatwią zadanie i zachęcą do kolejnych kuchennych improwizacji. Co tydzień na fanpage firmy Madej Wróbel ukazują się nowe przepisy.

Komentarze

  • 0
    monitor201611280052
    Opublikowano

    Ewa Wojtaszko

    pamiętam jak kiedyś mój dziadek sam wyrabiał wędliny,,kiełbasy,kaszanki,,to był dopiero smak :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Skotka

    Ja uwielbiam kiełbasę kruchą firmy ,,Madej Wróbel,, i gorąco polecam, ma smak i zapach swojskiej domowej kiełbasy:)

Dodaj komentarz