Aktualności Doradcy Smaku

fotolia_81494597_xs

6 pomysłów na rabarbar

Ledwie zrobiło się ciepło i zielono, a już można zbierać pierwsze plony. Obok rzodkiewki i szczypiorku pojawiła się namiastka owocu. Rabarbar ze względów na właściwości kulinarne zdecydowanie „desero twórcze” trudno utożsamiać z rodziną selera, a jednak takie to… warzywo.

Rabarbar, choć rustykalny, niemal zwyczajny, jako pierwszy wnosi smak lata do kuchni! Intensywny i charakterystyczny owocowy aromat, słodko –kwaśny smak i zielono-różowe kolory pobudzaj kubki smakowe oraz kulinarną wyobraźnie w wyjątkowy sposób.

Zatem do boju – marsz miłośnicy rabarbaru! Kompoty, ciasto drożdżowe i inne wyzwania rabarbarowe przed nami.

Aktualności Doradcy Smaku - 0
Następne zdjęcie


Drożdżówki jabłkowo-rabarbarowe

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Wszystkie propozycja bardzo kuszące i przede wszystkim apetyczne! Ja rabarbar polubiłam stosunkowo niedawno, ale teraz coraz częściej po niego sięgam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    u mnie rabarbar to przede wszystkim kompot :)
  • 0
    sam_5124_fit-800-600
    Opublikowano

    Maridka19

    Same pyszności z rabarbaru .

Dodaj komentarz