Przyszedł czas, żeby nasze talerze zazieleniły się szpinakiem. O wadach i zaletach, ale i inspiracjach kulinarnych przeczytacie w najnowszym Wpisie Tygodnia.
Szpinak jest cudownie zielony, łatwy i bardzo szybki w przygotowaniu. Świetne komponuje się z białym winem, wykwintnymi pomidorami suszonymi, wyrazistym serem pleśniowym, szlachetnymi orzeszkami piniowymi, dobrą wołowiną, jak i krewetkami czy łososiem. Choć dla wielu wspomnienia o szpinaku wiążą się z traumą z przedszkola, to dziś z chęcią się do niego przekonają, szczególnie po Wpisie Tygodnia użytkowniczki Mysza75, która o szpinaku wie bardzo dużo i podzieliła się z nami swoim kulinarnym doświadczeniem.
"Zielone szaleństwo szpinakowe"
UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300. punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Kryteria wyboru:
- oryginalna tematyka
- zdjęcia wysokiej jakości
- własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
- wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.
Wpis Tygodnia będzie wybierany w każdy poniedziałek bez względu na to, czy w ciągu tygodnia zostały wyróżnione jakiekolwiek wpisy.