Aktualności Doradcy Smaku

fotolia_50273721_s

Konkrety, czyli mięso z grilla

Karkówka, kiełbasa czy boczek? W towarzystwie sałatki lub w wersji podstawowej ze świeżym pieczywem i musztardą? A może dla odmiany grillowany schab lub pierś z kurczaka?

W sezonie grillowym mięsa z rusztu to podstawa. Najlepiej, aby były wcześniej zamarynowane, dobrze doprawione, aromatyczne, podane ze smakowitymi dodatkami… Mięsa z grilla to temat rzeka. Możliwości i wariantów potraw jest tak wiele, że każdy znajdzie coś dla siebie – kulinarny tradycjonalista, wielbiciel nowości, poszukiwacz egzotycznych smaków. Tylko od wyobraźni grillującego zależy, co finalnie znajdzie się na talerzu. Coraz częściej na ruszt trafiają więc kawałki pysznego schabu czy delikatnego drobiu. Soczyste i aromatyczne kawałki mięsa z grilla z powodzeniem mogą stanowić smaczną propozycję na obiad lub kolację.

 

Więcej w Strefie Grilla

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    prawie zawsze marynuję mięso zanim położę je na grilla :)
  • 0
    s
    Opublikowano

    iskierka.ag

    Grillowanie to niewątpliwie mój ulubiony sposób przyrządzania mięsa. Zapach, smak i wygląd wszystko jest ważne, tylko trzeba uważać, żeby nie spalić na czarno :) Ja polewam wodą podczas pieczenia na ruszcie aby z mięsa nie zrobił się "skwarek", :)

Dodaj komentarz