Aktualności Doradcy Smaku

danie-chinskie-2

ABC Przypraw: Mój przepis na danie chińskie

Kuchnię chińską z pewnością można zaliczyć do jednej z najciekawszych zarówno pod względem różnorodności produktów, jak i sposobu przygotowywania dań. Niezwykły smak kuchni orientalnej z pewnością nie byłby taki sam, gdyby nie bogactwo ziół i przypraw, dzięki którym potrawy nabierają wyjątkowej wyrazistości. „Mój przepis na: danie chińskie” stworzone według receptury Szefa Kuchni Li Chi to właśnie unikalna kombinacja aromatycznych przypraw, na które składają się między innymi: chili, kurkuma, anyż, papryka słodka, czosnek, imbir, curry czy cynamon. Tak wyjątkowa kompozycja z dodatkiem suszonych warzyw oraz grzybów mum to gwarantowany kulinarny sukces. Dzięki tej znakomitej mieszance szybko i sprawnie przygotujesz aromatyczne danie chińskie na dwa sposoby.

„Mój przepis na: danie chińskie” znakomicie komponuje się z drobiem, na przykład kurczakiem, ale do przygotowania potrawy można wykorzystać również wieprzowinę. Dla urozmaicenia smaku, podczas smażenia mięsa dodaj pokrojone w kostkę 4 pieczarki oraz pokrojone w cienkie paski pół marchewki i ćwiartkę papryki.

Aktualności Doradcy Smaku - 0


Kurczak po chińsku z ryżem, marchewką, porem i zielonym groszkiem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz