Aktualności Doradcy Smaku

original

Dzień Mężczyzn

Danie z truflami i szparagami... Coś wyjątkowego i wyśmienitego.

 

LINGUINE TRUFLOWE Z ZIELONYMI SZPARAGAMI, POMIDORAMI CONCASSE, WĘDZONYM ŁOSOSIEM NORWESKIM I ŚWIEŻO TARTYM PARMEZANEM

 

Składniki dla 4 osób:

400 g ugotowanego linguine truflowego

150 g zielonych szparagów

2 duże pomidory concasse (miąższ pokrojony w kostkę)

300 ml śmietany 36%

100 g wędzonego łososia norweskiego

2 cebule dymki

40 g świeżo tartego parmezanu

Przyprawa do spaghetti Prymat do smaku

100 g sera mascarpone

½ pęczka rukoli

Sól czosnkowa, pieprz czarny mielony Prymat do smaku

 

"1"

 

Sposób przygotowania:

 

Szparagi obrać, umyć i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, zeszklić cebulę, wlać śmietanę, a gdy sos zacznie gęstnieć dodać ser mascarpone. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do spaghetti Prymat. Następnie do sosu dodać szparagi i pokrojonego w paski łososia. Ciepły makaron wymieszać z sosem i rukolą, ułożyć na talerzach, posypać pomidorami concasse i parmezanem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Chętnie bym zjadła:) mogę się zamienić z jakimś mężczyzną rolami - w dniu święta mogą świąteczne danie przygotować - tak od święta:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Sama bym to zjadła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    no ta! my goździka i rajstopy a IM: \"LINGUINE TRUFLOWE Z ZIELONYMI SZPARAGAMI, POMIDORAMI CONCASSE, WĘDZONYM ŁOSOSIEM NORWESKIM I ŚWIEŻO TARTYM PARMEZANEM\"... a mówią że mamy równouprawnienie! :))) żartuje! super pomysł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kaśka1

    wygląda bardzo apetyczhie:) we Wrześniu już nie zdążę ale kto wie może w marcu to przygotuję:D

Dodaj komentarz