Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzień Mężczyzn

Dzień Mężczyzn

Danie z truflami i szparagami... Coś wyjątkowego i wyśmienitego.

 

LINGUINE TRUFLOWE Z ZIELONYMI SZPARAGAMI, POMIDORAMI CONCASSE, WĘDZONYM ŁOSOSIEM NORWESKIM I ŚWIEŻO TARTYM PARMEZANEM

 

Składniki dla 4 osób:

400 g ugotowanego linguine truflowego

150 g zielonych szparagów

2 duże pomidory concasse (miąższ pokrojony w kostkę)

300 ml śmietany 36%

100 g wędzonego łososia norweskiego

2 cebule dymki

40 g świeżo tartego parmezanu

Przyprawa do spaghetti Prymat do smaku

100 g sera mascarpone

½ pęczka rukoli

Sól czosnkowa, pieprz czarny mielony Prymat do smaku

 

1

 

Sposób przygotowania:

 

Szparagi obrać, umyć i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, zeszklić cebulę, wlać śmietanę, a gdy sos zacznie gęstnieć dodać ser mascarpone. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do spaghetti Prymat. Następnie do sosu dodać szparagi i pokrojonego w paski łososia. Ciepły makaron wymieszać z sosem i rukolą, ułożyć na talerzach, posypać pomidorami concasse i parmezanem.

Kaśka1 06.10.2010 22:25
wygląda bardzo apetyczhie:) we Wrześniu już nie zdążę ale kto wie może w marcu to przygotuję:D
Aida 30.09.2010 19:46
no ta! my goździka i rajstopy a IM: \"LINGUINE TRUFLOWE Z ZIELONYMI SZPARAGAMI, POMIDORAMI CONCASSE, WĘDZONYM ŁOSOSIEM NORWESKIM I ŚWIEŻO TARTYM PARMEZANEM\"... a mówią że mamy równouprawnienie! :))) żartuje! super pomysł!
cukiereczek 30.09.2010 18:02
Sama bym to zjadła
ben-ka 30.09.2010 15:54
Chętnie bym zjadła:) mogę się zamienić z jakimś mężczyzną rolami - w dniu święta mogą świąteczne danie przygotować - tak od święta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak