Aktualności Doradcy Smaku

fotolia_43786582_xs

"Złote Przeboje na wakacjach" w Wejherowie

Już w najbliższą sobotę  26 lipca na koncercie "Złote Przeboje na wakacjach" usłyszymy Kasię Kowalską oraz zespół Kombii. Zapraszamy na wspólne grillowanie, konkursy i zabawę. To będzie doskonała okazja do spotkania przy udziale znakomitych gwiazd nie tylko muzyki, ale i kulinariów. W kulinarnym TIR-ze Prymat czekać będzie na Was Robert Sowa z grillowymi inspiracjami. Koncert odbędzie się na Polanie przy Amfiteatrze Miejskim.

 

 

Na drodze kulinarnego TIRa znajdują się jeszcze:


02.08 - Kęty - Urszula, Kult 
09.08 - Świnoujście - Stachursky, Kombii
10.08 - Mielno - PapaD, Boney M, Banda i Wanda
16.08 - Świeradów-Zdrój - Kombii, Urszula
23.08 - Giżycko - Hey i Red Lips
30.08 - Częstochowa - Bajm, Boney M

 

 

Pełnoziarniste spaghetti z wędliną i sosem marchewkowym

 

 

Składniki:

- 70 g makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti

- 100 g szynki wędzonej z kurczaka Natura Konspol

- 1 duża marchewka

- 2 łyżki groszku konserwowego

- 1 łyżka tartego parmezanu

- 2 łyżeczki oliwy z oliwek

- 200 ml bulionu warzywnego

- 1 ząbek czosnku

- świeża mięta

- bazylia, oregano, biały pieprz, szczypta soli

 

Przygotowanie:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Marchewkę zetrzeć na tarce, połączyć z groszkiem i drobno posiekanym czosnkiem. Umieścić na rozgrzanej patelni teflonowej, smażyć przez 2-3 minuty nieustannie mieszając. Dodać bulion, doprawić pieprzem, bazylią i oregano. Dusić do odparowania 3/4 płynu, a następnie zmiksować blenderem. Makaron wymieszać z pokrojoną wędliną i oliwą z oliwek. Dodać sos, siekaną miętę i posypać parmezanem. Udekorować listkiem mięty.

 

Kaloryczność: 487 kcal

Białko: 31 g

Tłuszcz: 15 g

Węglowodany: 57 g

 

Przepis pochodzi z książki Jacka Bilczyńskiego "FIT od kuchni. Jedz na zdrowie!".

 

Partnerem akcji jest również firma Konspol

 

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz