Już w najbliższą sobotę 26 lipca na koncercie "Złote Przeboje na wakacjach" usłyszymy Kasię Kowalską oraz zespół Kombii. Zapraszamy na wspólne grillowanie, konkursy i zabawę. To będzie doskonała okazja do spotkania przy udziale znakomitych gwiazd nie tylko muzyki, ale i kulinariów. W kulinarnym TIR-ze Prymat czekać będzie na Was Robert Sowa z grillowymi inspiracjami. Koncert odbędzie się na Polanie przy Amfiteatrze Miejskim.
Na drodze kulinarnego TIRa znajdują się jeszcze:
02.08 - Kęty - Urszula, Kult
09.08 - Świnoujście - Stachursky, Kombii
10.08 - Mielno - PapaD, Boney M, Banda i Wanda
16.08 - Świeradów-Zdrój - Kombii, Urszula
23.08 - Giżycko - Hey i Red Lips
30.08 - Częstochowa - Bajm, Boney M
Pełnoziarniste spaghetti z wędliną i sosem marchewkowym
Składniki:
- 70 g makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti
- 100 g szynki wędzonej z kurczaka Natura Konspol
- 1 duża marchewka
- 2 łyżki groszku konserwowego
- 1 łyżka tartego parmezanu
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 200 ml bulionu warzywnego
- 1 ząbek czosnku
- świeża mięta
- bazylia, oregano, biały pieprz, szczypta soli
Przygotowanie:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Marchewkę zetrzeć na tarce, połączyć z groszkiem i drobno posiekanym czosnkiem. Umieścić na rozgrzanej patelni teflonowej, smażyć przez 2-3 minuty nieustannie mieszając. Dodać bulion, doprawić pieprzem, bazylią i oregano. Dusić do odparowania 3/4 płynu, a następnie zmiksować blenderem. Makaron wymieszać z pokrojoną wędliną i oliwą z oliwek. Dodać sos, siekaną miętę i posypać parmezanem. Udekorować listkiem mięty.
Kaloryczność: 487 kcal
Białko: 31 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 57 g
Przepis pochodzi z książki Jacka Bilczyńskiego "FIT od kuchni. Jedz na zdrowie!".
Partnerem akcji jest również firma Konspol