Aktualności Doradcy Smaku

obraz1-2

Gadżetomania: Sztuka cięcia

Dobry nóż sprawi, że wszystkie ambitne, kuchenne przedsięwzięcia staną się realne, a precyzja ich wykonania podniesie danie do rangi sztuki. W kolekcji Cooking Elements Villeroy & Boch dostępne są noże o specjalnie wyprofilowanych stalowych oraz ceramicznych ostrzach. Ich ergonomiczne, drewniane rączki zapewniają wygodę krojenia, zwiększoną dzięki odpowiednio dobranej desce – plastik jest dopuszczalny, ale znawcy food designu zdecydowanie polecają drewno.

Jakiego noża używacie do warzyw?

 

Wegetariańska potrawka z bakłażana i cukinii z pomidorami

 

 

 

Składniki dla 4 osób:

1 łyżka Oregano Prymat
Do smaku: Sól ziołowa MŁYNEK, Chili pieprz cayenne, Papryka słodka Prymat, cukier

3 pokrojone w słupki  bakłażany

2 pokrojone w słupki cukinie
6 pokrojonych w kostkę pomidorów bez skóry
4 duże posiekane ząbki czosnku

1 łyżka pokrojonych Oliwek czarnych Smak

1 łyżka pokrojonych Oliwek zielonych Smak
1 szklanka oliwy z oliwek

½ szklanki tartego sera Bursztyn


Sposób przygotowania:

W dużym rondlu na oliwie usmażyć bakłażany, cukinię i czosnek. Do tak przygotowanych warzyw dodać pomidory, czarne i zielone oliwki. Całość dusić około 15 minut i doprawić do smaku. Podawać z włoską bagietką lub pieczywem ciabatta i tartym serem Bursztyn.

Komentarze

  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Super impreza!

Dodaj komentarz