Aktualności Doradcy Smaku

1-288

Wpis Tygodnia – kwiaty cukinii

Gdy pojawiają się na talerzu wzbudzają  zachwyt i zdumienie. Kwiaty cukinii są bohaterem Wpisu Tygodnia. Zapraszamy do lektury!

Cukinia jest bardzo wdzięcznym tematem dla kulinariów. Ma wiele zastosowań, ponieważ można ją przygotowywać pod różnymi postaciami i zawsze ma coś ciekawego do zaoferowania. Mimo mało wyrazistego smaku jest bardzo częstym bohaterem wielu na co dzień przyrządzanych dań. Jest bogata w witaminy takie jak C, A, B czy K. Zawiera ponadto ważny dla organizmu potas, magnes oraz żelazo.

 

Co ciekawe cukinia ma jadalne kwiaty, które wśród wielu osób wzbudzają zachwyt i zdumienie zarazem. Jeśli więc nosiliście się z zamiarem przygotowania czegoś z udziałem kwiatów cukinii, ale nie wiedzieliście jak się do tego zabrać, to nasz nowy Wpis Tygodnia pomoże Wam dokonać decyzji. Zapraszamy gorąco do zapoznania się z wpisem Anny133 pod tytułem „Mało znane kwiaty cukinii w różnych wydaniach”.

 

Przypominamy również, że za 1000 lub 2000 punktów  (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Wiedziałam, że ten wpis wygra. Jest świetny, gratuluję!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maria 70

    Też trzymałam kciuki.Gratuluję.
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Aż mnie zatkało, dziękuję serdecznie, pośród tylu różnych ciekawych tutaj wpisów akurat mój wyróżniony, jest mi bardzo miło,juz długo miałam zamiar podsumować temat kwiatów cukinii, ale ciągle czasu brak, w ogrodzie jest tyle pracy, polecam każdemu kto ma możliwość spróbować.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    Gratulacje, wspaniały i interesujący wpis. Do tej pory próbowałam tylko kwiaty cukinii usmażone w tempurze, są pyszne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    Gratulacje!!! Super wpis!!!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    gratuluję smacznego wpisu, muszę potrenować zawijanie w delikatne kwiaty dyni :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    migotka28

    gratuluję a ja dzisiaj wykorzystałam 3 kwiatki cukinii do frittaty :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    gratuluje, ja jeszcze nigdy nie jadłam kwiatów cukini

Dodaj komentarz