Aktualności Doradcy Smaku

original

Doradca Smaku II, odc. 41: Zapiekanka warzywna

Czy wszystkie warzywa można podawać z sosem beszamelowym? Wodniste warzywa często niestety puszczają wodę, co w połączeniu z beszamelem nie jest najlepszym rozwiązaniem? Co w takim przypadku? Doradca Smaku ma sposób na warzywa zapiekane!

 

Beszamel można wykorzystać do podpiekania z innymi warzywami, natomiast nie sprawdzi się przy tych wodnistych. Dlatego też w zapiekance warzywnej idealnie sprawdzi się ser kozi ze śmietaną. 

Jako pierwszą warstwę należy podać bakłażan, ponieważ jest bardziej wytrzymały od pomidorów. Po przełożeniu serem można kłaść podpieczone pomidory. 

 

Aby zobaczyć przepis kliknij TUTAJ

 

11

 

A czy wiecie jak długo należy podsmażać przed ułożeniem na patelni bakłażana oraz pomidora? Czy dla obydwu warzyw należy zastosować ten sam czas? 

 

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz