Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sezon II, odc.2: Potrawka z jagnięciny

Sezon II, odc.2: Potrawka z jagnięciny

 

 

Dania jednogarnkowe są znane nie tylko w Polsce, ale i we wszystkich kuchniach świata. Kiedy dzień u nas staje się krótszy i szybko zapada zmrok, dopada nas często lenistwo, także kulinarne. Wtedy przychodzi ochota na potrawy jednogarnkowe, które przynoszą nie tylko oszczędność czasu, pracy oraz ilości naczyń do pozmywania, ale i dają doskonały efekt kulinarny. By nie ograniczać się do naszych rodzimych potraw jednogarnkowych warto też sięgnąć po nietypowe dla nas połączenia smaków, jak na przykład "Potrawkę z jagnięciny".

Jagnięcina to mięso, które rzadko pojawia się na naszych stołach. W porównaniu z baraniną jest delikatniejsza i ma znacznie mniej tłuszczu. Dlatego też prosta i szybka w przygotowaniu "Potrawka z jagnięciny" z pewnością przypadnie do gustu każdemu!

 

1Przepis na "Potrawkę z jagnięciny"

 

Pamiętajcie, by jagnięciny nie poddawać długiej obróbce cieplnej, ponieważ dość szybko staje się twarda i sucha. Dodatek wina sprawi, że zarówno mięso jak i warzywa zostaną wzbogacone dodatkowym smakiem i aromatem.

 

11

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak