Aktualności Doradcy Smaku

original

Przyprawa Tygodnia - Słodka Papryka

Obowiązkowy dodatek do flaków i zup rybnych. Jest delikatna w smaku, dzięki czemu nie zdominuje innych wykorzystanych składników, tylko wzbogaci ich smak.

 

 

Ze względu na swój intensywny kolor poprawia efekt wizualny przygotowanych z jej użyciem potraw. Często jest również używana jako barwnik (np. do sosów na bazie śmietany i majonezu.

 

 

Przed dodaniem tej przyprawy papryki do zup i potraw podsmażam ją z czosnkiem i cebulą.

 

 

Papryka słodka ma też działanie zdrowotne - korzystnie wpływa na procesy trawienne i zwiększa odporność organizmu. 

 

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja dodaję sporo do wszelkich gulaszy, sosów warzywnych, kapuśniaku i bigosu, zupy gulaszowej, flaczków oraz koniecznie do twarogu ze śmietaną :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Ja dodaje do sosow z miesem,kurczaka,spagetti,kotletow mielonych itp.itd:)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ja dodaję do gulaszy, bograczu, panierki z bułki tartej, pasty paprykowej, zapiekanek makaronowych....
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    Słodką paprykę dodaję do kurczaka,bigosu,leczo,zupy pomidorowej,pasty jajecznej,marynat do mięs...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dodaję do wielu potraw,wczoraj gotowalam zupkę z dużą iloscią tej papryki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    Ja dodaję ją do schabowych i kotletów mielonych. Właściwie do wszystkich potraw :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kwiatek:)

    dodaje do sosu śmietanowego i cukinii.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dokładnie tę przyprawę stosuję do wszystkiego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    paprykę dodaje do potraw z kurczaka i warzyw-wyostrza smak!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    goofy9

    przede wszystkim do lecza, bigosu

Dodaj komentarz