Aktualności Doradcy Smaku

original

Doradca Smaku II, odc. 26: Pierś z indyka z warzywami

 

Indyk przez niektórych niesłusznie uważany jest za suche i twarde mięso. Dziś w programie ten mit został ostatecznie obalony. Sekret przyrządzenia smacznego indyka tkwi bowiem w szczegółach. Michel Moran po przyprawieniu mięsa najpierw delikatnie je podsmaża, następnie polewa tłuszczem z patelni i wkłada do piekarnika. Tak przygotowany indy na pewno będzie soczysty.

 

Czy wiesz, że... We Francji na  Święta serwuje się indyka faszerowanego kasztanami.

 

 

Aby zobaczyć przepis kliknij TUTAJ

 

10

Zapraszamy na Konkurs "Odkryj smak odcinka"

 

11

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata9

    Fajnie, że jest II edycja konkursu, dzisiaj pierwsze pytanie i udało mi się trafić :-)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Dlaczego nie ma przepisu??? Gdy klilkam na odnośnik do przepisu przenosi mnie na stronę z przepisem udka faszerowanego :(
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    szkoda ze przepisu brak

Dodaj komentarz