Aktualności Doradcy Smaku

original

Doradca Smaku II, odc. 24: Mielone zapiekane z ziemniakami

 

Mielony z dzisiajszego odcinka od dawna króluje na francuskich stołach. Warto przekonać się jak smakuje. Sekretem tego dania jest odpowiednie przyrządzenie mięsa. Najpierw smażymy na patelni składniki na sos, a dopiero potem dokładamy do nich mięso i całość gotujemy. Smak mięsa w pomidorowym sosie wzbogacamy popularnym we Francji duetem przypraw: liścia laurowego i tymianku. 

 

Czy wiesz, że... Podczas przygotowania purée lepiej rozgnieść ziemniaki niż użyć blendera. Nie będzie się ono wówczas tak bardzo kleić. Do ziemniaków dodajemy odrobinę masła lub oliwy z oliwek, a na końcu mleko.

 

Aby zobaczyć przepis kliknij TUTAJ

 

10

Zapraszamy na Konkurs "Odkryj smak odcinka"

 

11

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz