Aktualności Doradcy Smaku

original

Savior Vivre: Jak jeść mięso?

Kurczak

Mięso drobiowe typu filety jemy za pomocą sztućców.

Skrzydełka lub nóżki kurczaka – należy jeść widelcem, przytrzymując mięso widelcem, odkrawać kawałki. Jeśli pozostanie mięso, którego nie możemy dokroić, nie bierzemy pzoostałości w ręce i kończymy jeść..

Jeśli otrzymaliśmy miseczkę z wodą możemy jeść kurczaka palcami.

W restauracjach typu fast food, jak i podczas spotkań przy grillu, możemy jeść kurczaka rękami.

 

Żeberka

Podobnie jak kurczaka – mięso oddzielamy za pomocą sztućców od kości.

 

Szaszłyk

Zawartość szaszłyka ściągamy z rożenka na talerz i zjadamy kawałki za pomocą widelca.

 

 

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz