Aktualności Doradcy Smaku

original

Gadżetomania: Szklany garnek

Ponadto szkło dzięki swoim właściwościom nie wchodzi w reakcje chemiczne. Warto wybrać garnek o szerokim spektrum odporności na temperatury. Na rynku dostępne są garnki od – 40 st. C. po +500 st.C. Idealnie, jeśli będzie można w nim nie tylko gotować, ale i piec czy zamrażać. Najlepiej, aby taki garnek można też było myć w zmywarce.

Oczywiście szklany garnek ze względu na zastosowany surowiec jest delikatny i należy się z nim obchodzić ostrożnie, szczególnie pamiętając o unikaniu np. zalania zimną wodą gorącego garnka, aby nie pękł.

 

Komentarze

  • 0
    tulips
    Opublikowano

    motylekgoha

    wygląda świetnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata9

    mam taki, ale jeszcze w nim nie gotowałam, jednak chyba najwyższy czas zacząć
  • 0
    original
    Opublikowano

    patryska76

    Chciałabym być właścicielką takiego garnka ;-)
  • 2
    olcia
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    jak moze dzialac na plycie inducyjnej;)? skoro jest szklany;), ps. w instrukcji jest napisane, że można uzywać na plytach elektrycznych a nie indukcyjnych!. Poza tym nie ma informacji, że można używać na kuchenkach gazowych, chociaż niektórzy piszą, że się da..

Dodaj komentarz