Aktualności Doradcy Smaku

original

Gadżetomania: Szybkowar

Szczególnie przygotowanie warzyw strączkowych kojarzy się z długim czasem moczenia, a później gotowania. Jednak dzięki szybkowarowi przyrządzanie potraw z warzyw strączkowych jest o wiele szybsze.

 

Proces gotowania w szybkowarze został przyspieszony dzięki szczelności garnki. Następuje w nim wzrost ciśnienia, dzięki czemu możemy skrócić czas gotowania o połowę. Jednocześnie takie gotowanie pozwala zachować więcej witamin i cennych składników.

 

Zanim ugotujemy pierwsze danie w szybkowarze należy zapoznać się z instrukcją obsługi lub skorzystać z pomocy kogoś doświadczonego w tym temacie. Warto też zapoznać się z tabelą czasu gotowania, bo to zupełnie nowa jakość gotowania – przynajmniej pod względem czasu. 

 

 

Komentarze

  • 2
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Mam szybkowar trochę już wiekowy, ten jest super !
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ja niestety nie posiadam szybkowara
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    ja nie posiadam i nawet nie rozważałam zakupu, ale może to błąd... Tak sobie teraz myślę żę to jednak przydatne urządzenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana1

    Ja też nie mam,ale widzę,że jest super. Muszę pomyśleć o kupnie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela9

    A ja mam i nie wyobrażam sobie już gotowania bez niego, mój już trochę lat ma ale jest nie zawodny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ao_12

    ja także posiadam szybkowar, jestem z niego zadowolona
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    My również mamy szybkowar... wspaniałe urządzenie pomaga nam w gotowaniu w szybszym tempie :) Ostatnio nawet dodaliśmy przepis z jego użyciem: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/296549/udka-kaczki-w-cukinii-i-kukurydzy-z-szybkowaru.html

Dodaj komentarz