Aktualności Doradcy Smaku

original

ABC przypraw: Sól ziołowa

Do warzyw sezonowych takich jak pomidory, cukinia czy papryka, warto stosować Sól ziołową Prymat. To idealna kompozycja soli morskiej i specjalnie dobranych przypraw. Zawiera między innymi pieprz czarny, cebulę, słodką paprykę, białą i czarną gorczycę, cząber, bazylię, chili i inne zioła. Doskonale harmonizuje także z sosami, sałatkami oraz wszelkimi daniami z warzyw.

 




 

Sól ziołowa najbardziej intensywnym smakiem charakteryzuje się zaraz po zmieleniu, dlatego proponujemy sól ziołową w atrakcyjnym młynku. Świetnie prezentuje się na kuchennym stole, a oprócz tego idealnie odmierza pożądaną ilość soli. Sól ziołowa dostępna jest też w klasycznej saszetce, zatem każdy znajdzie coś dla siebie.

 

Sól ziołowa ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Polecana jest do dań z mięs, ryb i grzybów. Idealnie komponuje się z lekkimi potrawami z warzyw. Stanowi doskonały składnik sosów sałatkowych oraz zup. Polecana jest osobom, które szukają urozmaicenia tradycyjnie słonego smaku codziennie przygotowywanych potrawach. Dzięki używaniu Soli ziołowej w młynku wykluczamy ryzyko przesolenia przygotowywanej potrawy.

 

Czy wiesz, że….

Sól ziołową można skomponować z mieszanki soli morskiej i odpowiednich ziół. Sól morska jest uzyskiwana podczas odparowywania morskiej wody pod wpływem ciepła słonecznego. Wytwarza się ona naturalnie, ale jej produkcja na dużą skalę przebiega w specjalnie skonstruowanych odparownikach. Im wyższa temperatura, w której sól jest odparowywana, tym później ma ona bielszą barwę i bardziej szlachetny smak. Do tego dobiera się starannie wyselekcjonowane zioła, które należy skrystalizować.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    do sałatek ta sól jest idealna :)

Dodaj komentarz