Aktualności Doradcy Smaku

original

Złote Przeboje na wakacjach - Ustronie Morskie

 

 

Naszą wakacyjną podróż szlakiem polskich miast zaczęliśmy od Warszawy. Kolejny przystanek to Ustronie Morskie, gdzie bawić się będziemy z Wami przy przebojach zespołów Kombii i Papa D. Kolorowe miasteczko kulinarno – muzyczne obfitować będzie jak zawsze w liczne atrakcje. W programie między innymi gry i zabawy dla dzieci i dorosłych :) oraz konkursy z nagrodami. Nad oprawą kulinarną czuwać będzie oczywiście Robert Sowa, który wraz z pomocnikami serwować będzie smakowite dania z rusztu.

 

3

Robert Sowa - w Warszawie podczas poprzedniej imprezy plenerowej - częstował pysznymi grillowanymi kiełbaskami.

 

 

Rozpoczynamy sygnałem dźwiękowym Radia Złote Przeboje o godzinie 16.00. Koncert Papa D zacznie się około godziny 18.50. Druga gwiazda wieczoru - zespół Kombii - wystąpi natomiast o 20.30.

 

Na naszej trasie wciąż jeszcze czekają następujące miasta:

06.07. Ślesin

13.07. Kamień Pomorski

20.07. Kudowa Zdrój

27.07. Wejherowo

03.08. Kęty

10.08. Nowy Sącz

17.08. Krotoszyn 

24.08. Częstochowa

 

Partnerami akcji są:

 

 

 

Zapraszamy również na wspólne gotowanie z Konspolem - naszym partnerem podczas Złotych Przebojów na wakacjach.

 

RYŻ Z PARÓWKOWYMI JEŻYKAMI

 

1

 

 

Składniki dla 4 osób:

 

 - 1 opakowanie Paróweczek Konspolki 140 g Konspol

 - 1 marchewka

 - 1/2 l bulionu warzywnego

 - 1/2 woreczka ryżu

 - 1 1/2 łyżki posiekanej pietruszki

 - mała kapusta włoska

 - sól, pieprz

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż i marchewkę ugotować w bulionie. Kapustę posiekać na małe kawałki i zblanszować na patelni. Parówki przekroić na pół, ponacinać końce w kratkę i podsmażyć do zarumienienia. Wszystkie składniki połączyć dodać sól, pieprz i posypać natką pietruszki.

 

2

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz