Aktualności Doradcy Smaku

original

Alfabet przypraw: Marynata G jak GRILLOWA

 

Kompozycja m.in. papryki słodkiej, kolendry, czosnku, chili, kminku, rozmarynu, gorczycy, majeranku, natki pietruszki czy cząbru pozowali podkreślić smak mięsa z rusztu. 

 

 

Do tego Marynata grillowa płynna Prymat to wygodny i szybki sposób na marynowanie, nie wymagający dodatkowych zabiegów. Jest nie tylko poręczna, ale również od razu po otwarciu gotowa do użycia. Nie trzeba mieszać jej z olejem lub oliwą, wystarczy ją przed otwarciem wstrząsnąć, aby wszystkie składniki marynaty dokładnie się połączyły, a następnie dokładnie połączyć z mięsem i marynować w chłodnym miejscu przez 2 godziny. A potem już tylko grillować!

 

Tak doprawione i zamarynowane mięsiwo będzie miało smaczną i chrupiącą skórkę, a w środku zachowa soczystość i wyjątkową kruchość.

 

Marynata płynna grillowa Prymat jest idealna do wszystkich mięs z rusztu, w tym szczególnie do wieprzowiny jak karkówka, a także do drobiu. Doskonale nadaje się również do marynowania szaszłyków i warzyw z grilla.

 

A marynat mamy do wyboru do koloru…

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    bardzo podoba mi się pomysł z tą płynną marynatą

Dodaj komentarz