Aktualności Doradcy Smaku

original

Marynowany Rostbef Argentyński podany na sałacie lodowej z suszonymi pomidorami i świeżo startym parmezanem

 

Składniki dla 4 osób:

4 x 200 g oczyszczonego, pokrojonego w plastry rostbefu argentyńskiego

Marynata:

Przyprawa grillowa do steku Prymat

Szczypta estragonu Prymat

½ szklanki oliwy z oliwek

2 łyżki musztardy dijon

 

1 główka sałaty lodowej

1 łyżka małych kaparów

Kilka posiekanych listków bazylii

1 łyżka prażonych orzeszków piniowych

3 łyżki tartego parmezanu

4 suszone pomidory

1 opakowanie sosu włoskiego Prymat

Świeżo mielony czarny pieprz Prymat

 

ddaa

 

 Sposób przygotowania:

Sałatę lodową porwać, a następnie połączyć z suszonymi pomidorami, kaparami, posiekaną bazylią i orzeszkami piniowymi.

Wszystkie składniki marynaty zmiksować, doprawić ulubionymi przyprawami, a następnie natrzeć nią plastry rostbefu i odstawić do lodówki (im dłużej mięso pozostanie w marynacie, tym głębszy będzie jego efekt smakowy). Zamarynowane mięso usmażyć na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej po ok. 3 minuty z każdej strony.

Tak przygotowany rostbef argentyński ułożyć na talerzu i umieścić na nim wcześniej przygotowaną sałatkę. Całość skropić sosem włoskim Prymat przygotowanym zgodnie z opisem umieszczonym na opakowaniu, posypać świeżo tartym parmezanem i czarnym pieprzem.

 

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    margola

    Mmm, ale pysznie wygląda :)

Dodaj komentarz