Aktualności Doradcy Smaku

original

Dzień Czekolady

Chyba każdy ma słabość do delikatnych, rozpływających się w ustach kakaowych kosteczek. Jakie desery możemy przygotować z czekolady? 

 

My proponujemy... Fondue czekoladowe!

FOUNDE CZEKOLADOWE

500 g dobrej jakości gorzkiej czekolady
2 łyżki oleju
1 łyżeczka syropu o smaku Amaretto
½ łyżeczki Cynamonu lub Przyprawy do piernika Prymat


Owoce:
1 obrany i pokrojony w kostkę świeży ananas
1 obrany i pokrojony w kostkę melon
1 obrane i pokrojone w kostkę mango
1 kiwi
500 g świeżych truskawek

 

Sposób przygotowania:

Pokruszoną czekoladę rozpuścić w naczyniu do fondue, dodać olej i syrop Amaretto, doprawić do smaku. Owoce nabić na drewniane patyczki, zanurzyć w czekoladowym fondue, a następnie rozkoszować się smakiem i aromatem czekolady.  

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    mam zestaw do fondue, ale jeszcze go nie wypróbowałam, najwyższa pora to zmienić :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Chciałabym takie cacko :D
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Bardzo dobry przepis
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Fajny przepis!
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    kocham to ciasto

Dodaj komentarz