Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzień Czekolady

Dzień Czekolady

Chyba każdy ma słabość do delikatnych, rozpływających się w ustach kakaowych kosteczek. Jakie desery możemy przygotować z czekolady? Proponuję ... Fondue czekoladowe!

FOUNDE CZEKOLADOWE

500 g dobrej jakości gorzkiej czekolady
2 łyżki oleju
1 łyżeczka syropu o smaku Amaretto
½ łyżeczki Cynamonu lub Przyprawy do piernika Prymat

Owoce:
1 obrany i pokrojony w kostkę świeży ananas
1 obrany i pokrojony w kostkę melon
1 obrane i pokrojone w kostkę mango
1 kiwi
500 g świeżych truskawek

Sposób przygotowania:

Pokruszoną czekoladę rozpuścić w naczyniu do fondue, dodać olej i syrop Amaretto, doprawić do smaku. Owoce nabić na drewniane patyczki, zanurzyć w czekoladowym fondue, a następnie rozkoszować się smakiem i aromatem czekolady.  

31.03.2016 14:50
kocham to ciasto
28.03.2016 09:16
Fajny przepis!
04.04.2015 10:57
Bardzo dobry przepis
12.04.2013 19:04
Chciałabym takie cacko :D
bietka 12.04.2013 18:36
mam zestaw do fondue, ale jeszcze go nie wypróbowałam, najwyższa pora to zmienić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak