Aktualności Doradcy Smaku

original

Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Smakołyki z czekolady cz. II

 

Zupa krem z cukinii z białą czekoladą 

 

Przygotuj:

50 g masła

300 g cukinii

50 g cebuli

½ kostki Rosół z kury Kucharek

100 g śmietany

150 g białej czekolady

Sól, Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Prażone migdały do dekoracji

Listki mięty do dekoracji

(Składniki dla 4 osób).

 

Sposób przygotowania: 

W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinię i cebulę, dusić do miękkości. Z połowy kostki Rosół z kury przygotować 250 ml bulionu i gotować ok. 10 minut. Następnie zupę zmiksować, dodać 100 g śmietany i 150 g białej czekolady. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia. Zupę podawać w bulionówkach udekorowaną prażonymi migdałami i listkami mięty.

 

 

Więcej przepisów na dania z czekoladą znajdziecie w Wirtualnej Szkole Gotowania.

 

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    przyznam, że lubię dziwaczne połączenia, ale ten ...to sama nie wiem.. musiałabym spróbować, bo nie wyobrażam sobie smaku
  • 0
    profilowe
    Opublikowano

    Doradca Smaku

    Polecamy, bo jest naprawdę pyszne - warto zaryzykować!

Dodaj komentarz