Aktualności Doradcy Smaku

original

Rybny Wpis Tygodnia – „czarniak? a z czym to się je?"

 

 

Niektórzy z dzieciństwa przyswoili coś w rodzaju np. „rybowstrętu”. W dorosłym życiu trudno jest pozbyć się pewnych przyzwyczajeń i traum, szczególnie tych żywieniowych. Ile to razy na myśl o szpinaku, rybie czy wątróbce przywoływany jest obraz ślęczenia nad talerzem przez długie godziny, albo karmienie naszego psiego pupila resztkami niechcianego dania?! Tak, tak często bywało pewnie także, gdy na półmiskach pojawiała się właśnie ryba. Te wspomnienia mogą niewątpliwie stawać ością w gardle.

 

Aby jednak nie dać się dziecięcym traumom kulinarnym zachęcamy do przełamywania ich w sobie. Nie ma bowiem nic lepszego, jak przezwyciężanie swoich słabości, tym bardziej gdy w grę wchodzi właśnie wspomniana ryba. O tym, że warto „postawić na rybę” piszą w swoim zwycięskim wpisie Mr. & Mrs. Sandman: "Ostrrra ryba, czyli czarniak z pikantną salsą".  

 

 1

Fot. Mr. & Mrs. Sandman

 

Przypominamy, że za 1000 punktów przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    bardzo fajny przepis :)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    uwielbiam czarniaka - ostatnio robiłam w cytrynowej marynacie

Dodaj komentarz