Aktualności Doradcy Smaku

original

Grzaniec na mroźne wieczory!

 

Grzaniec rozgrzewa nie tylko ciało, ale też atmosferę towarzyskich spotkań. Sekret sukcesu podgrzewanych trunków stanowią aromatyczne, starannie dobrane przyprawy, które znaleźć można w Przyprawie do grzanego wina i piwa Prymat.

 

 

Robert Sowa poleca również alternatywne zastosowania Przyprawy do grzanego wina i piwa Prymat. Korzenny aromat mieszanki przypraw podniesie walory smakowe słodkich sosów: miodowego z chili, śliwkowego lub karmelowego. Z pomocą Przyprawy do grzanego wina i piwa można również przygotować syrop korzenny, w którym ugotujemy gruszki.  

 

Sosy z dodatkiem przypraw korzennych możemy dodawać nie tylko do deserów. Koniecznie spróbujcie zaserwować sos śliwkowy jako dodatek do pieczeni, czy też pasztetu. Przepis znajdziecie TUTAJ

 

 

 

Życzymy miłego przedświątecznego weekendu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przyprawa do grzańca nie tylko do grzańca .... zapraszam....http://www.doradcasmaku.pl/przepis/261240/grzaniec-jablkowo-drozdzowo-kokosowy-.html
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i kopot 'grzańcowy' tez smaczny ..... http://www.doradcasmaku.pl/przepis/260642/jak-wino-grzane-kompot-jablkowy-.html
  • 0
    profilowe
    Opublikowano

    Doradca Smaku

    @ziutula kaszubka - bardzo fajne pomysły na zastosowanie tej przyprawy w bezalkoholowych grzańcach.

Dodaj komentarz