Aktualności Doradcy Smaku

original

Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Schab po mazursku

Przygotuj:

Schab - 600 g

Bulion warzywny - 1 l

Masło klarowane

Powidła śliwkowe – 100 g

Bułka tarta - 60 g

Masło polskie – 100 g

Ser typu feta-  100 g

Wino - 100 ml

Sól, pieprz, goździki, cukier

Sposób przygotowania:

Krok 1 – marynowanie schabu

Schab nacieramy przyprawami wedle uznania.

 

Krok 2 – obsmażenie schabu

Zamarynowany schab obsmażamy na złoty kolor na klarowanym maśle.

 

 

 

Przepis na przygotowania aromatycznego sosu do mięsa znajdziecie w Wirtualnej Szkole Gotowania

 

 

By uzyskać jedno z odznaczeńWirtualnej Szkoły Gotowania - Pomocnik Kucharza, Kucharz Wirtalnej Szkoły Gotowania lub Mistrz Kuchni widoczne w profilu DoradcaSmaku.pl - wystarczy przejść przez lekcje z danego poziomu i odpowiednio rozwiązać test, który sprawdzi Twoją kulinarną wiedzę. Zapraszamy!

 

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz