Aktualności Doradcy Smaku

original

Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Ziemniaki 'boulangère'

Przygotuj:

1 kg ziemniaków

350 g cebuli

1 mały bouquet garni (seler naciowy, por, gałązka tymianku, liść laurowy, natka pietruszki)

80 ml oleju sojowego

50 ml białego wina chardonnay

20 ml jasnego wywaru z drobiu

20 ml demi glace 

Listki świeżego tymianku

Sól, biały pieprz mielony

(Skladniki dla 4 osób).

 

Sposób przygotowania ziemniaków boulangère znajdziecie TUTAJ

 

By uzyskać jedno z odznaczeńWirtualnej Szkoły Gotowania - Pomocnik Kucharza, Kucharz Wirtalnej Szkoły Gotowania lub Mistrz Kuchni widoczne w profilu DoradcaSmaku.pl - wystarczy przejść przez lekcje z danego poziomu i odpowiednio rozwiązać test, który sprawdzi Twoją kulinarną wiedzę. Zapraszamy!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz