Aktualności Doradcy Smaku

original

Już wkrótce rozpoczynamy sezon grillowy!

Na świeżym powietrzu pyszne są szczególnie dania prosto z rusztu, a więc obowiązkowo odpowiednio doprawione i zamarynowane mięso, a jako dodatek wiosenne sałatki z oryginalnymi sosami. To od naszej wyobraźni zależy, jakie potrawy zdecydujemy się upiec na grillu – kiełbaski, mięso, ryby, warzywa, pieczywo. Całość można wzbogacić warzywnymi sałatkami z różnego rodzaju sosami – sosem włoskim, greckim, francuskim, polskim lub węgierskim czy tzatziki – pikantnym sosem czosnkowym.

 

A jaki jest przepis na idealnego grilla?

 

Aby mięso nabrało odpowiedniej soczystości i kruchości, warto wcześniej doprawić je odpowiednio. Należy pamiętać o odpowiednim przygotowaniu i zamarynowaniu mięsa przynajmniej 2 h wcześniej Jeśli ktoś lubi eksperymentować ze smakiem, polecamy własne eksperymenty w kuchni z mieszaniem przypraw aż do uzyskania wyśmienitego efektu. Cóż to jednak za grill spędzony w domu z mozolnymi próbami? Jeśli wolicie w pełni korzystać z uroków pięknej pogody i grilla, nie siedźmy w kuchni, poszukując złotej recepty, ale skorzystajmy z gotowej mieszanki Grill klasyczny w tubie oraz w torebce.

 

Jej użycie podczas grillowania z przyjaciółmi na świeżym powietrzu gwarantuje osiągnięcie zdecydowanego smaku i intensywnego aromatu, którego niewątpliwie pozazdroszczą nam zarówno sąsiedzi, jak i przypadkowi przechodnie w okolicach naszego ogródka. Niepowtarzalność naszej grillowej kompozycji przypraw to przede wszystkim zasługa pieczołowicie wyselekcjonowanych i doskonale skomponowanych składników.

 

 "grill1""tuba"

Gorąco zachęcamy was do wypróbowania naszych propozycji grillowych. Mamy nadzieję, że przyczynią się do niejednego sukcesu towarzyskiego…

Grillowany łosoś norweski z sałatką z awokado, arbuza i kiełków słonecznika

 

  "losos"

 

 

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz