Aktualności Doradcy Smaku

original

Inspirowani miodem

 

 

1           2

 

 

3

 

 

 

Rukola z pomidorami cherry, szynką parmeńską,

parmezanem i sosem miodowo-balsamicznym

 

 

Składniki dla 4 osób:

250 g przekrojonych na pół pomidorów koktajlowych

8 plasterków szynki parmeńskiej

2 pęczki rukoli bez łodyg

4 łyżki startego w płatki sera Parmezan

1 łyżka prażonych orzeszków piniowych

 

Sos:

50 g Sosu sałatkowego włoskiego Prymat

4 fileciki anchois

Kilka Kaparów Smak

½ łyżeczki Oregano Prymat

2 łyżki miodu wielokwiatowego

6 łyżek octu balsamicznego

6 łyżek oliwy z oliwek extra virgin

Sól, Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

 

5   

 

6

 

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.

Sałatę lekko porwać i ułożyć na środku talerza. Plastry szynki parmeńskiej przekroić wzdłuż, zwinąć i ułożyć na sałacie. Pomidory wymieszać z częścią sosu i ułożyć na rukoli. Resztą sosu polać brzegi talerza, a sałatkę posypać świeżo tartym parmezanem i prażonymi orzeszkami pinii

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz