Aktualności Doradcy Smaku

original

Kolorowa Środa: złocisty

 

 

Dziś odpoczywamy po pierwszych, emocjonujących meczach. Przerwa w rozgrywkach potrwa do jutra, warto więc wykorzystać ten popołudniowy czas na wesołe grillowanie. Gwarantujemy, że złociste skrzydełka z chili zasmakują wszystkim miłośnikom grillowanych potraw.

 

 

 1

 

 

Chrupiące skrzydełka z chili

 

 

Składniki dla 4 osób:

 

24 duże skrzydełka z kurczaka

Marynata:

2 łyżki miodu

2 łyżki sosu worcester

½ łyżeczki Pieprzu czarnego mielonego Prymat

½ łyżeczki sambal oelek

1 szklanka pikantnego ketchupu

2-3 łyżki soku z cytryny

 

 

2

 

 

Sposób przygotowania:

 

Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Umyte i oczyszczone skrzydełka naciąć na zgięciu i marynować ok. 4-6 godzin. Tak przygotowane skrzydełka grillować na rozgrzanym grillu przez 20 minut lub piec ok. 30 minut w temperaturze 160ºC. 

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz