BOSCH - Odbierz 300 zł

Aktualności Doradcy Smaku

original

Grillowany kurczak w sałatce z truskawek – czyli Sowa w DDTVN

 

 

Pikantne udka z kurczaka

Składniki dla 4 osób:
8 udek z kurczaka
1 opakowanie pikantnej Przyprawy do kurczaka Prymat
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki Musztardy delikatesowej Prymat
4 łyżeczki Chrzanu żurawinowego Smak

 

Przygotowanie: 
Pikantną przyprawę do kurczaka połączyć z oliwą i musztardą, dokładnie wymieszać. Umyte,  osuszone udka natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Zamarynowane udka ułożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować po ok. 30-40 minut z każdej strony, aby mięso miało równomierny złocisty kolor. Pikantne udka z kurczaka podawać z chrzanem żurawinowym.

 

 

Sałatka z truskawek z pomidorami koktajlowymi i orzechami włoskimi

Składniki dla 4 osób:
8 pokrojonych w ćwiartki świeżych truskawek
8 pokrojonych na pół pomidorów koktajlowych
4 pokrojone w plastry Patisony marynowane Smak
1 pęczek natki pietruszki
1 pęczek rukoli
2 łyżki prażonych orzechów włoskich
1 opakowanie Sosu sałatkowego polskiego Prymat przygotowanego zgodnie z opisem na
opakowaniu.

 

Przygotowanie: 
Rukolę umyć, osuszyć i ułożyć na półmisku. Na sałacie umieścić pomidory, patisony i truskawki. Tak przygotowaną sałatkę skropić sosem sałatkowym polskim. Całość posypać prażonymi orzechami włoskimi i świeżo siekaną natką pietruszki.

 

 

Grillowane pikantne żołądki z kurczaka

Składniki dla 4 osób:
20 ugotowanych do miękkości żołądków z kurczaka
8 łyżek Marynaty płynnej pikantnej Prymat
1 słoik (300 g) Ogóreczków konserwowych Smak

 

Przygotowanie: 
Ugotowane i ostudzone żołądki włożyć do miski, zalać pikantną marynatą, wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut. Tak przygotowane żołądki nabić na szpadki do szaszłyków po 5 sztuk na każdą i grillować na rozgrzanym ruszcie po 10 minut z każdej strony. Podawać z mini ogóreczkami konserwowymi.

 

 

1

 

 

Relacja z dzisiejszego spotkania dostępna jest na stronie Dzień Dobry TVN.

Źródło: Dzień Dobry TVN | Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz