Aktualności Doradcy Smaku

original

FOODball ze Smakiem

 

 

Każdy wie, że nie da się kibicować z pustym żołądkiem. Na szczęście mamy dla Was mnóstwo smakowitych inspiracji, które z pewnością przydadzą się w nadchodzących dniach. Na początek zagrzewająca do boju kanapka prawdziwego kibica z Sałatką warzywną Smak. 

 

 

 

4

 

5

 

 

 

 

Kanapka z chrupiącym sznyclem wieprzowym

 i jajkiem sadzonym na boczku 

 

 

 

Składniki dla 4 osób:

 

600 g polędwiczek wieprzowych lub medalionów z polędwicy wieprzowej Prime Food

Przyprawa do wieprzowiny Prymat

100 g mąki pszennej

4 jajka do panierowania

Bułka tarta Prymat

Oliwa z oliwek do smażenia

8 plasterków wędzonego boczku z Przechlewa Prime Food

4 jajka

½ główki sałaty radichcio

Mały pęczek rukoli

200 g klasycznej sałatki coleslaw

8 pomidorków cherry

4 bułki ziarniste

40 g masła do smarowania

Kilka gałązek szczypiorku do dekoracji

Sałatka warzywna Smak - opcjonalnie 

 

 

          1   

 

 

Sposób przygotowania:

 

Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, każdą przekroić w poprzek na pół i uformować medaliony. Mięso posypać obficie Przyprawą do wieprzowiny Prymat i odstawić na godzinę do lodówki.

Sałaty umyć, osuszyć, a następnie ułożyć na przekrojonej na pół bułce posmarowanej masłem.

Wieprzowinę oprószyć mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie panierować w Bułce tartej Prymat. Tak przygotowane sznycelki smażyć na wolnym ogniu do momentu, aż skórka będzie złocista i chrupiąca. Gotowe sznycelki ułożyć na bułce, na nich umieścić usmażone na dwóch plastrach bekonu jajko sadzone.

Tak przygotowaną kanapkę udekorować cząstkami pomidorków cherry i gałązkami szczypiorku, podawać z sałatką coleslaw lub Sałatką warzywną Smak.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz