Partner merytoryczny: Prymat

Najnowsze przepisy

Aktualności

Doradca Smaku express: Frittata z cukinią i serem feta, odc. 4

15

Frittata przywędrowała do nas z Włoch i Hiszpanii. Jej przygotowanie jest bardzo proste i zarazem szybkie. Możecie serwować ją na obfite śniadanie lub kolację i eksperymentować z dodatkami.

Konkurs - "Mama i jej Sweet Family"!

sweet_family_dzien_mamy_01

Ja i moja Mama oraz Mama mojej Mamy, czyli kochana Babcia tworzymy prawdziwą Sweet Family. Razem nam się fajnie piecze. Nasze desery to bajka, poezja i takie tam.

Marynaty na grilla – przygotowywać na własną rękę czy używać gotowych?

m-recipe8-photo

Mięso na grilla warto uprzednio zamarynować. Dzięki temu będzie pełne aromatu przypraw i będzie smakowało dokładnie tak, jak chcemy. W tym względzie istnieją dwie szkoły. Pierwszą z nich jest samodzielne komponowanie marynat, a drugą – korzystanie z gotowych rozwiązań.

Doradca Smaku express: Pikantne krewetki z chorizo, odc. 3

12

Dziś znów kontynuujemy wątek hiszpański. Tym razem Robert Sowa zaprasza nas na pyszne i pikantne krewetki z hiszpańskim chorizo. Doda pomidory concasse, doprawi aromatycznymi ziołami i poda z gorącymi, chrupiącymi grzankami. Brzmi pysznie.

Filozofia smaku - nowa książka Teo Vafidisa już w sprzedaży!

teo_ksiazka

Grecy słyną ze swojego sposobu bycia, temperamentu, antycznej kultury, tradycji, ale przede wszystkim – kuchni. Delikatne mięsa, wyborne sery, świeże owoce morza, wytrawne wina… Teo Vafidis w książce „Filozofia smaku” zabiera czytelników w kulinarną wyprawę po najwspanialszych zakątkach Grecji.

Finał sezonu "Kuchennych rewolucji" w Ostródzie

fotolia_28470303_s

Fang jest z pochodzenia Chinką. Przeprowadziła się do Polski, aby trenować drużynę tenisa stołowego. Od zawsze to sport kształtował jej charakter i wolę walki. To dzięki niemu stała się silną i zdeterminowaną kobietą.

Doradca Smaku express: Gazpacho z serowym chipsem, odc. 2

gazpaczo

Gazpacho to tradycyjna hiszpańska zupa, która nie wymaga gotowania i jest podawana na zimno. Do przygotowania tego lekkiego dania potrzebujemy niewiele - surowe warzywa i kilka aromatycznych dodatków. I tym razem Robert Sowa zdradzi kilka trików, które sprawią, że pyszne gazpacho zrobimy w niecały kwadrans!

„Doradca Smaku express” – nowy program kulinarny na antenie TVN i TTV!

sowa3

Już od 15 maja będzie można obejrzeć zupełnie nowy program „Doradca Smaku express”. Każdy odcinek to zupełnie inna, trwająca zaledwie 40 sekund podróż pełna wyjątkowych smaków.

Czas na rybkę z grilla!

m-recipe6-photo

Grill kojarzy się głównie z kiełbasą, karkówką lub filetem z kurczaka. A może by delikatnie odświeżyć nasze menu? Ryba idealnie nadaje się do pieczenia na grillu. Jej delikatne mięso, jeśli jest dobrze przygotowane, wręcz rozpływa się w ustach.

Doradca Smaku express: Domowy hummus z pastą z suszonych pomidorów, odc. 1

hummus

Hummus to potrawa pochodząca z Libanu. Do niedawna popularna była tylko na Bliskim Wschodzie, dziś z powodzeniem podbija podniebienia Europejczyków. Aromatyczna pasta z cieciorki i intensywnych w smaku dodatków to pyszne smarowidło do różnego rodzaju pieczywa.