img_1983_male

Świętujemy urodziny Torunia z Prymatem i Robertem Sową!

W sobotę 24 czerwca miasteczko Prymat zagości w malowniczym Toruniu. Jak zawsze przygotowaliśmy mnóstwo atrakcji. Jedną z nich niewątpliwie będzie możliwość skosztowania grillowych przysmaków przygotowanych przez samego Roberta Sowę. Pyszności powstały na bazie produktów eisberg, przypraw Prymat idodatków marki Smak.

aktualnosc-fot

Nowe nagrody w czerwcowym Katalogu Nagród

Na tą chwilę wszyscy czekaliśmy - nowe nagrody pojawiły się w czerwcowym Katalogu Nagród. Jestem pewien, że będziecie zadowoleni, gdy w Waszych domach pojawią się wymarzone sprzęty. Przeczytajcie, w jaki sposób można zdobyć atrakcyjne nagrody.

122

Doradca Smaku express: Ceviche z łososia z awokado, odc. 12

Tym razem letnia i egzotyczna przystawka pochodząca z odległej Ameryki Południowej. Robert Sowa przygotował ceviche, czyli orzeźwiającą sałatkę z marynowaną rybą morską z dodatkiem awokado, melona i granatu.

lgoods

DoradcaSmaku.pl zmienia się dla Was!

Drodzy Doradcy! Chciałbym poinformować Was o zmianach aktualnie zachodzących w naszym serwisie. Ich celem jest usprawnienie funkcjonowania strony DoradcySmaku.pl

fotolia_114374143_m

Sezon na grilla… czyli przepisy na grillowe masło prosto od Roberta Sowy!

Każdy uwielbia świeże chrupiące pieczywo. Prosto z pieca, a teraz często z grilla smakuje najlepiej. Czymże jednak byłoby nawet najbardziej chrupkie i pachnące pieczywo bez dodatku masełka? Mam dla Was super niespodziankę w postaci pomysłów na smakowe masełka prosto od Roberta Sowy. Idealnie sprawdzą się podczas grilla, lecz nie tylko.

img_4349

Dziękujemy za wspólną zabawę w Rybniku!

Za nami kolejna już impreza z udziałem miasteczka Prymatu. Jak zwykle było pysznie, a Was nie zniechęcił nawet ulewny deszcz! Miasteczko Prymatu podczas imprezy Lato #naMAXXXa cieszyło się wielką popularnością. Do kulinarnego tira, w którym rządził Robert Sowa ustawiała się długa kolejka. Nic dziwnego, było warto.

104

Doradca Smaku express: Spring rollsy z kaczą piersią, odc. 10

Wyraziste i pełne wyjątkowych smaków spring rollsy to niezawodny sposób, aby zachwycić podniebienia swoich bliskich. Dla fanów azjatyckiego jedzenia przygotowane przez Roberta Sowę sajgonki będą prawdziwą ucztą. A naprawdę niewiele trzeba, aby tą egzotyczną przekąskę zrobić we własnej kuchni.

e-magazyn_lato_weekend_2017_grill-800x600

Grilluj z E-Magazynem

Zapewne wielu z Was planuje w tym czasie zaprosić do siebie znajomych i zaplanować grilla. Dla wszystkich tych, którzy zastanawiają się, co pysznego tym razem wrzucić na ruszt, podrzucam garść pomysłów.

prymat-29.12.2014167969_fit-800-600

Lunch na piątek: Falafel z ciecierzycy

Wiem, że są osoby, dla których posiłek bez mięsa, to posiłek stracony. A ja na przekór największym zwolennikom mięsnych potraw chciałbym zaproponować pyszną, wegetariańską przekąskę. Falafel, czyli kotleciki z ciecierzycy, to popularne danie kuchni arabskiej, które obecnie podbija cały świat.

spaghetti-z-bazyliowym-pesto_fit-800-600

Pomysł na obiad: Spaghetti z bazyliowym pesto

Kolejny dzień włoskiej uczty! W tym tygodniu bez wątpienia rządzi u mnie makaron. Po lasagne przyszedł czas na spaghetti z bazyliowym pesto. Do tego słodka czerwona papryka, szparagi oraz orzeszki i znakomite danie gotowe. Jestem pewien, że Wasi domownicy będą prosić o dokładkę!

prymat207986_fit-800-600

Kolacja na środę: Lasagne z sezonową sałatą

Dzisiaj przedstawicielki płci pięknej nie powinny sobie niczego żałować! Dzień Kobiet to idealna okazja, aby pozwolić sobie na zajadanie się pysznymi ciastami, deserami i innymi słodkościami, nie licząc nadprogramowych kalorii. Oczywiście tego dnia również kolacja musi być wyjątkowa, dlatego proponuję Wam pyszną, włoską lasagne.

fotolia_93576016_s_fit-800-600

Deser na wtorek: Miodowe ciasto marchewkowe

To wyśmienite ciasto przygotuję jeszcze dzisiaj, ale przyznam Wam, że zostawię je na jutro. W końcu w środę obchodzimy Międzynarodowy Dzień Kobiet, więc wszystkim paniom tego dnia należą się najpyszniejsze smakołyki. Poznajcie mój sprawdzony przepis na marchewkową słodycz!

grillbaklazan

Bakłażanowe "caprese"

Bakłażan i cukinia to warzywa, z których można wyczarować wiele potraw. Można je nafaszerować, zrobić z nich "makaron", zapiekankę, ugotować zupę... Dzisiaj zaproponujemy bakłażana zapiekanego z mozzarellą.

grillkurczak

Lekcja Klubu Szefów Kuchni – Grillowanie kurczaka

Potrawy z grilla mają specyficzny smak, który większości z nas kojarzy się z wakacjami oraz czasem spędzonym na świeżym powietrzu. Przygotowane w ten sposób dania są nie tylko smaczne, ale także zdrowe.

prymat-08.2013125670

Odważne połączenia, czyli Łukasz Konik prezentuje tartę z cukinią i białą czekoladą

Ta odsłona cukinii zaskoczy pewnie nawet fanów słodkości. To coś dla miłośników eksperymentowania ze smakiem, niebanalna propozycja połączenia cukinii z białą czekoladą, orzechami oraz wanilią. Spróbujecie?

fotolia_33908424_s

Przepisy kuchni polskiej Krzysztofa Wojtala, cz. 6: Pstrąg pieczony w miodzie i piwie z grzankami ziołowymi

Kolejna odsłona najbardziej charakterystycznych smaków kuchni polskiej. Tematem przewodnim będzie smaczna ryba rzeczna – pstrąg, który ma bardzo delikatne białe i chude mięso. Dzięki temu przepisowi przyrządzicie pyszną rybę, podkreślając miodem, cebulą i przyprawami korzennymi naturalny smak i aromat mięsa.