img_6353-2

Przepis dnia III, odc. 23: Zupa krem z zielonego groszku

Kremy są niezwykle smaczną alternatywą dla tradycyjnych zup. Dziś Krem z zielonego groszku z dodatkiem suszonych pomidorów, czyli "talerz młodości".

2

Październikowy Katalog nagród - II tura!

Nowy miesiąc, nowe możliwości, nowe nagrody na DoradcaSmaku! Nasz Katalog wprost ugina się pod ciężarem nowych cennych nagród. Zobaczcie koniecznie.

istock_000015279639xsmall

Doradcy Miesiąca w październiku

Po raz kolejny ogłaszamy w październiku Doradców Smaku, który zasłużyli na Tytuł Doradca Smaku Miesiąca. Otrzymają oni od nas nagrody finansowe w wysokości 500, 300 oraz 200 zł. Do tego grona dołączy także Doradca wyróżniony przez Roberta Sowę. Ostatnim szczęśliwcem jest osoba, która otrzyma tytuł Blogera miesiąca.

slajd1

Nowe nagrody w naszym Katalogu!

Koniecznie zobaczcie co nowego znalazło się w Katalogu Nagród! W październiku znajdziecie tam zarówno trochę nowości, jak i nagrody o, które często pytacie. Zapraszamy do zamawiania!

fotolia_63052893_m

Różne odsłony czekolady cz. 1

Czekoladę można dodawać do ciast, deserów i lodów. Ale gdy jej słodycz przełamie się pikantnymi przyprawami, doskonale pasuje do pieczonych mięs i ryb. Nie wierzycie, sprawdźcie!

fotolia_43392518_m

Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Marynowanie grzybów cz. II

W tym tygodniu kolejna odsłona grzybowych marynat. Smaki jesieni możemy z łatwością zamknąć w słoikach. Mam nadzieję, że Wam zasmakują. Robert Sowa

fotolia_25545861_s

Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Marynowanie grzybów

Marynowanie to metoda, która pozwoli nam zakonserwować m.in. grzyby, owoce i warzywa. Marynaty znakomicie nadają się również do różnych rodzajów mięs i ryb. Dzięki nim mięsa stają się kruche i soczyste, a danie zyskuje nowy wymiar smaku. Obecnie gotowe marynaty można bez problemu nabyć w sklepach, ale miłośnikom tych domowych polecam kilka moich ulubionych grzybowych przysmaków zanurzonych w aromatycznych marynatach.

fotolia_33908424_s

Pieczony pstrąg z grzybami

Z cyklu Lekcje regionalnych smaków Marcina Budynka przygotowujemy pieczonego pstrąga z grzybami - danie popularne w Bieszczadach i środkowych Beskidach.